3ήμερο Parafestival Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. 2012


Το τριήμερο φεστιβάλ της Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ για το  2012, παρ’όλες τις δυσκολίες του καιρού και τις λανθασμένες μετεωρολογικές προγνώσεις, στέφθηκε από επιτυχία αφού οι πιλότοι πέταξαν πολύ καλά τις δύο από τις τρεις μέρες και ιδιαίτερα την 2η ημέρα όπου κάλυψαν μέχρι και πάνω από 80 χιλιόμετρα σε ευθεία!

 Ο αγώνας προσγείωσης ακριβείας που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 19/8 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των δυνατών βοριάδων που επικράτησαν.

Την πρώτη ημέρα απογειώθηκαν από την Αγ.Τριάδα Γκιώνας και τελικά προσγειώθηκαν στην Άμφισσα.

Λόγω των δυνατών βοριάδων την δεύτερη μέρα απογειώθηκαν από την απογείωση της Αμφίκλειας και η εναλλακτική αυτή επιλογή αποδείχθηκε σωτήρια αφού τους επέτρεψε να κάνουν όλοι, ακόμα και αρχάριοι, μεγάλες αποστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Παρνασσού και του όρους Καλλίδρομου.

Μόνο ένας επέλεξε και κατάφερε να επιστρέψει πετώντας  στην Ιτέα, χωρίς όμως αυτό να του  δώσει την μεγαλύτερη απόσταση και τερμάτισε τελικά 5ος στην κατηγορία του. 

Οι τρεις πρώτοι νικητές για κάθε μια κατηγορία αλεξιπτώτου είναι :Κατηγορία 1 και 1-2(αρχαρίων πιλότων)

1ος Κωσταντάρας Δημήτρης

2ος Μάρκος Αριστείδης

3ος Μήτσης ΛάζαροςΚατηγορία 2 (μέσων πιλότων)

1ος Μoore Ed

2ος Μιχαηλίδης Βασίλης

3ος Κότσιρας ΗλίαςΚατηγορία 2-3(προχωρημένων πιλότων)

1ος Ξηρός Γιάννης

2ος Καρασίμος Γιάννης

3ος Πάρδος ΑντώνηςΗ Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ ευχαριστεί τους πιλότους που ήρθαν στο φεστιβάλ και κυρίως τον Δήμο Δελφών που συνέδραμε για την πραγματοποίηση του 6ου φεστιβάλ της.

 Ιδιαίτερα δε , τον Δήμαρχο Δήμου Δελφών κο Νικόλαο Φουσέκη, που εδώ και καιρό αγκαλιάζει τις προσπάθειες της λέσχης να αναδείξει την περιοχή μας στον τομέα αυτό των εναλλακτικών δραστηριοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Λίγα λόγια για το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς...


"Το σπορ αυτό είναι γνωστό ως παραπέντε. Η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη parapente που σημαίνει αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα σχετικά νέο άθλημα που ξεκίνησε στις αρχές του ’80 στη Γαλλία από αλπινιστές που δεν ήθελαν να κατέβουν με τον ίδιο τρόπο που ανέβηκαν αλλά πιο γρήγορα και πιο εύκολα.
Με την πάροδο λίγων χρόνων, καλύπτοντας ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις, εξελίχτηκε σε ένα αυτόνομο άθλημα ανεμοπορίας. Σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεων ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα!
Η εκμάθηση και η ασφάλεια ενός τόσο μαγευτικού αθλήματος είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο κάποιος μπορεί να φανταστεί και διαρκεί λίγες ημέρες.
Στην Ελλάδα το αλεξίπτωτο πλαγιάς πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έκτοτε οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό διαρκώς αυξάνονται. Ήδη από τις αρχές του ’90 πραγματοποιούνται πανελλήνιοι αγώνες, δημιουργείται εθνική ομάδα που συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Οι κατηγορίες των αγώνων είναι: αγώνες πραγματοποίησης αποστάσεων, αγώνες προσγείωσης ακριβείας καθώς και ακροβατικών.
Στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πολλές οργανωμένες λέσχες σε όλη την επικράτεια οι οποίες βοηθούν τους ενδιαφερόμενους κάθε περιοχής να έρθουν σε επαφή με το άθλημα."

Μετεωρολογικοί σταθμοί & πινακίδες VMS στη ΦωκίδαCopyright © 2010
Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ, All rights reserved.
Site Created by VS, Powered by Google Blogger for Free
Το ψηφιακό υλικό του fokidasky.gr διατέθηκε από τον κ. Ιωάννη Ξηρό, Καθηγητή Θεολογίας και μέλους της
Αερολέσχης Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας.