Κι άλλη πρωτιά του Ξηρού

Ο Ξηρός κατέλαβε την 1η θέση ανάμεσα απο 40 πιλότους αλεξιπτώτου πλαγιάς στον 3 ήμερο αγώνα κυπέλλου που έγινε 30/5-1/6/2015 στους Ασπράγγελους και την Κόνιτσα Ιωαννίνων!
 
Απο την Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ  κατέλαβαν :
 
Την 7η θέση  ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, την 28η ο Φώτης Γρίβας και την 37η ο νεότερος πιλότος της, Γιάννης Γεωργοσόπουλος.
 
Ο επόμενος αγώνας είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα και προπαγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει  στη Φωκίδα από 20-27/6/2015.
 
Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 100 με πάνω από 70 αλλοδαπούς από όλες τις χώρες του κόσμου απο τη Νότια Αφρική προς νότο μέχρι τη  Ρωσία προς βορρά και από την  Ιαπωνία ανατολικά ως τον Ισημερινό δυτικά.
 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους πιλότους μας, αλλά και στη οργάνωση του αγώνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγα λόγια για το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς...


"Το σπορ αυτό είναι γνωστό ως παραπέντε. Η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη parapente που σημαίνει αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα σχετικά νέο άθλημα που ξεκίνησε στις αρχές του ’80 στη Γαλλία από αλπινιστές που δεν ήθελαν να κατέβουν με τον ίδιο τρόπο που ανέβηκαν αλλά πιο γρήγορα και πιο εύκολα.
Με την πάροδο λίγων χρόνων, καλύπτοντας ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις, εξελίχτηκε σε ένα αυτόνομο άθλημα ανεμοπορίας. Σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεων ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα!
Η εκμάθηση και η ασφάλεια ενός τόσο μαγευτικού αθλήματος είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο κάποιος μπορεί να φανταστεί και διαρκεί λίγες ημέρες.
Στην Ελλάδα το αλεξίπτωτο πλαγιάς πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έκτοτε οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό διαρκώς αυξάνονται. Ήδη από τις αρχές του ’90 πραγματοποιούνται πανελλήνιοι αγώνες, δημιουργείται εθνική ομάδα που συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Οι κατηγορίες των αγώνων είναι: αγώνες πραγματοποίησης αποστάσεων, αγώνες προσγείωσης ακριβείας καθώς και ακροβατικών.
Στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πολλές οργανωμένες λέσχες σε όλη την επικράτεια οι οποίες βοηθούν τους ενδιαφερόμενους κάθε περιοχής να έρθουν σε επαφή με το άθλημα."

Μετεωρολογικοί σταθμοί & πινακίδες VMS στη ΦωκίδαCopyright © 2010
Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ, All rights reserved.
Site Created by VS, Powered by Google Blogger for Free
Το ψηφιακό υλικό του fokidasky.gr διατέθηκε από τον κ. Ιωάννη Ξηρό, Καθηγητή Θεολογίας και μέλους της
Αερολέσχης Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας.