Πρωτιά της Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ.Στο 3μερο Πανελλήνιο Κύπελλο που έγινε στην Παραμυθιά 15-17 Ιουλίου, ο αθλητής της ΑΦΩΣΤΕΛ Γιάννης Γεωργοσόπουλος κέρδισε την 1η θέση μετά από 3 αγωνιστικές και ανάμεσα από 55 πιλότους, κερδίζοντας μάλιστα την 1η θέση στις 2 απο τις τρεις αγωνιστικές!
 

Επίσης οι αθλητές  Δημήτρης Κυρίτσης  και Λευτέρης Στεφανάκης τερμάτισαν στην  28η και 54η θέση αντίστοιχα, καθώς ο Λευτέρης μπόρεσε να πάρει μέρος σε μια μόνο αγωνιστική, λόγω υποχρεώσεων.
 

Η Αερολέσχη συγχαίρει τους αθλητές για την συμμετοχή τους και φυσικά ιδιαίτερα  τον νικητή και πολλά υποσχόμενο πιλότο  Γιάννη Γεωργοσόπουλο. 
 

Πάντα πρωτιές Γιάννη!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγα λόγια για το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς...


"Το σπορ αυτό είναι γνωστό ως παραπέντε. Η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη parapente που σημαίνει αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα σχετικά νέο άθλημα που ξεκίνησε στις αρχές του ’80 στη Γαλλία από αλπινιστές που δεν ήθελαν να κατέβουν με τον ίδιο τρόπο που ανέβηκαν αλλά πιο γρήγορα και πιο εύκολα.
Με την πάροδο λίγων χρόνων, καλύπτοντας ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις, εξελίχτηκε σε ένα αυτόνομο άθλημα ανεμοπορίας. Σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεων ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα!
Η εκμάθηση και η ασφάλεια ενός τόσο μαγευτικού αθλήματος είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο κάποιος μπορεί να φανταστεί και διαρκεί λίγες ημέρες.
Στην Ελλάδα το αλεξίπτωτο πλαγιάς πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και έκτοτε οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό διαρκώς αυξάνονται. Ήδη από τις αρχές του ’90 πραγματοποιούνται πανελλήνιοι αγώνες, δημιουργείται εθνική ομάδα που συμμετέχει σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
Οι κατηγορίες των αγώνων είναι: αγώνες πραγματοποίησης αποστάσεων, αγώνες προσγείωσης ακριβείας καθώς και ακροβατικών.
Στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν πολλές οργανωμένες λέσχες σε όλη την επικράτεια οι οποίες βοηθούν τους ενδιαφερόμενους κάθε περιοχής να έρθουν σε επαφή με το άθλημα."

Μετεωρολογικοί σταθμοί & πινακίδες VMS στη ΦωκίδαCopyright © 2010
Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ, All rights reserved.
Site Created by VS, Powered by Google Blogger for Free
Το ψηφιακό υλικό του fokidasky.gr διατέθηκε από τον κ. Ιωάννη Ξηρό, Καθηγητή Θεολογίας και μέλους της
Αερολέσχης Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας.